Trapspijlen

Voor de veiligheid en uitstraling van trappen, kunnen trapspijlen van grote toegevoegde waarde zijn. Op bouwartikel.nl kun je terecht voor authentieke smeedijzeren spijlen. Deze variëren in stijl, vorm en materiaal. Zo beschikken we over ronde onbehandelde spijlen voor een klassieke uitstraling maar ook over moderne rechte spijlen met poedercoat.

Smeedijzeren spijlen onbehandeld

Onze spijlen van onbehandeld ijzer zijn verkrijgbaar met ingeslagen ring, getorst, in zandloper model of gewoon recht. Het is maar net wat bij de woning past en welke constructie wenselijk is. Onder bepaalde omstandigheden kan er roestvorming ontstaan bij onbehandeld ijzer. Een verf- of poedercoatlaag kan preventief werken, neem daarvoor contact op met een specialistisch bedrijf.

Trapspijlen met poedercoat

Op zoek naar smeedijzeren spijlen waar al een poedercoat op zit? Ook dan heb je bij bouwartikel.nl ruime keuze uit klassieke en moderne uitvoeringen. Deze spijlen verschillen niet alleen van vorm, maar ook van de kleur poedercoat. Denk daarbij aan mat zwart, silver vein en brons geveegd. Om één geheel te creëren kun je trapleuninghouders in dezelfde stijl uitkiezen.

Veiligheid van trapspijlen

Trapspijlen, ook wel balusters genoemd, zijn er natuurlijk ook voor de veiligheid. Een balustrade vermindert het valgevaar als de hoogte en ruimte tussen de spijlen in orde is. Daarom hebben onze spijlen een standaard hoogte van ongeveer 1 meter, die je zelf in kunt korten tot de gewenste afmeting. In het bouwbesluit kun je de actuele maten vinden die de overheid adviseert.

In het bouwbesluit wordt op het moment van schrijven geadviseerd om maximaal 10 centimeter afstand tussen de balusters aan te houden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de spijlen goed ingeklemd zitten tussen de onder- en bovenregel. Houd er daarom rekening mee dat de balusters op bouwartikel.nl een diameter vanaf ongeveer 12 millimeter hebben.

Een grote order trapspijlen plaatsen? Vraag dan een offerte aan!